Sommarkurser

Sommarkurser v 23, 24 och 25


Anmäl dig idag till våra sommarkurser i latinomix, salsa, bachata (måndag och onsdag)  och sandunga (onsdag).

Salsa linjestil (On-1)

Den här stilen har utvecklas i New York främst av dansare med puertoricansk bakgrund. Dansen speglar andan av the newyorican culture: En dymaisk blandning av de ursprungliga afro-caribiska rytmerna med det som en stad som New York erbjuder. Elegant, flashy, jazzy, funky, casual, o s v. Med andra ord the New York style!

En kurs för dig som har dansat minst en termin och är ambitiös med din dans. Du som anmäler dig till den här klassen skall vara bekant med grunderna i salsa (grundsteg, cross-body lead, otuside turn, inside turn...)

Under kursen kommer vi att jobba med förar-följa teknik med hjälp av turkombinationer anpassade efter deltagarnas nivå.

Ett speciellt avsnitt av kursen tillägnar vi spinteknik och styling för både tjejer och killar.


Latinomix

Kursen vänder sig till dig som vill börja upptäcka den latino danskulturen. Under kursen kommer du att lära dig grunderna i salsa, merengue och bachata. De här dansstilarna är de mes populära i Latinamerika.

Vi blandar dans och musik som är typiska för latino dansfester.

Bachata

Bachata är en dans som härstammar från Dominikanska Republiken. Bachata är en mycket populär dans jorden runt där det finns latino social dans. Dansen präglas av mycket sensualism och passion. Den dansas i både stängd position och med enhands- eller tvåhandsfattning. Dansen kan innhehålla turkombinationer och footworks kombinationer, body movements, hip-rolls. Under dansen kan förekomma de så kallade syncoperingar som ger dansen en speciell dynamik.

Nivån på kursen är fortsättning och deltagarana skall ha dansat minst i en termin. Du skall vara bekant med grun derna i bachata och kunna enkla kombinationer.

Sandunga

Kom och svettas till latinorytmerna vi dansar vilt och har kul med Sandunga.

Inga förskunskaper krävs och enda krav är att du vill ha kul och röra dig till musiken.