Välkommen till Lok&Motion på Latino dansworkshops
Salsa workshops

Målet med den här workshopen är förbättra deltagarnas salsateknik och rytmik.
Här kommer vi att jobba med två kombinationer i den så kallad Miami style inom den kubanska salsan. Nivån på kombinationerna är intermediate/advanced men nedbrytningen gör att flera kan ta till sig dem delvis eller i helhet.
Vi går igenom grundrytmik och grund body movement baserad på rumba (guaguancó) vilket kan appliceras i de olika salsastilarna.
Första delen av workshopen ägnar vi åt body-movement och andra delen åt kombinationer (turer)

Salsa linjestil

Målet med den här workshopen är att lära sig injestil par kombinationer On-1 och få en introduktion av Mambo On-2 salsa (New York style).
Vi lägger speciell betoning på förar-följar teknik samt styling.
Kombinationerna är anpassade efter delgtagarnas nivå och nedbrytningen gör att flera kan ta till sig dem delvis eller i helhet.
Workshopen kommer att innehålla också grund spin och dip teknik.
 

Bachata

Målet med workshopen är att befästa grund bachata tekniken och lära sig parkombinationer och enkla foot-work kombinationer.
Stor vikt i workshoperna är att ge deltagarna mer kunskap om hur man utvecklar känslan för isoleringarna (höftrörelser, axelrörelser, body-waves) som är kärnan i den s k ”latino flavour”.
Vi lägger speciell betoning på förar-följar teknik samt styling. Kombinationerna är anpassade efter delgtagarnas nivå och nedbrytningen gör att flera kan ta till sig dem delvis eller i helhet.

Lady's styling

Målet med den här workshopen är att lära sig en enkel variation för tjejer. Variaionen innehåller arm teknik, body isolations, steg kombinationer, body waves och snurrteknik. Figurerna kan appliceras till olika dansstilar äv en att vi kommer att fokusera på salsa timing och rytmik.


Musik till salsa cubanaMusik till salsa linjestilMusik till lady's stylingMusik till bachata
Instruktören

Rigoberto Gadea instruktör och korteograf.

Konstnärlig ansvarig på Dance Academy Latina i Kalmar
Undervisar i bl a Salsa cubana, Salsa linjestil och Bachata.
Verksam i Kalmar och Malmö sedan 1998.
Deltagit i diverse internationella salsaevenemang: Hot Salsa weekend i Stockholm, Scandinavian salsacongress i Göteborg, International Salsa festival i Köpenhamn, Love Dance Festival i Malmö, Salsa congress i Helsingborg, m m. både som gästinstruktör, domare och på scenen.
Rigobertos koreografier präglas av stor variation men trogen de ursprungliga afrocubanska rötterna av salsa. Han blandar olika dansstilar och tekniker. Förutom renodlade salsakombinationer blandar han jazzdans, afrocuban, flamenco, street, balett, m m.
Internationellt certifierad Salsainstruktör - certifierad av den legendariske Eddie Torres (grundaren till New York style och de stora lärarnas lärare) på World salsa university i Universidad del este Puerto Rico. Han har också Master degree inom idrottspedagogik.Har också deltagit som tävlingsdomare i olika salsatävlingar så som Bacardi competition i Stockholm, Nordisk salsa mästerskap i Köpenhamn, Salsa SM på Salsa båten m m, tillsammans med andra välrenommerade instruktörer och koreografer som t ex. Cihiqui Dixon, Gunilla Skoog, Saul Perez, Tony Irwing, bland andra.Rigoberto är bland de första att introducera i Scandinavien Salsa On-2 (betoningen på andra taktslaget i musiken)Hans mest relevanta lärare och inspiratörer är bl a Addie Rodriguez (New York), Tito Ortos (Puerto Rico), Maykel Fonts (Cuba), Frankie Martinez (New York), Jhesus Aponte (Puerto Rico)